Toch nog een optreden tijdens de lockdown

Ergens in oktober 2020 ontving ik via Julia Barnes het verzoek om een pianopartij te maken van een lied waarvan geen bladmuziek bestond: hey ouwe meneer. Het was de bedoeling dit lied ten gehore te brengen tijdens de Holocaust Memorial Day op zondag 31 januari 2021, in de Bullekerk. Het nummer zou gezongen worden door een klein koor bestaande uit theaterleerlingen van Ammes Brandenburg (Zaanse Theaterschool) en worden begeleid door een aantal leerlingen van Sinfonietta onder leiding van Julia Barnes en door mij op piano.   Vanwege corona was er geen publiek bij de HMD, Wel was de herdenking online te zien via livestream. Door een aantal beperkende coronamaatregelen mochten de leerlingen van Sinfonietta helaas niet meedoen en ook mocht “Hey ouwe meneer” alleen gezongen worden door leerlingen onder 13 jaar. Gelukkig was er de 12 jarige Femke van Zoelen, die dit knap gedaan heeft. Julia speelde tijdens de HMD ook op haar altviool en gaf haar eigen invulling aan de orkestpartijen die oorspronkelijk door leden van Sinfonietta ten gehore gebracht zouden worden.

redactie: Joke van der Bunt

Voor een terugblik op de Holocaust Memorial Day, geschreven door organisatrice Merel Kan, zie onderstaande link:

Terugblik Holocaust Memorial Day 2021 (extra beeld en geluid)